Toplantıya, Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Sonkaya, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisi İsmail Yıldız, Evora Tarım Ürünleri ve Danışmanlık şirketi sahibi Murat Badem, Oda ve Borsa Üyesi Ahmet Çubuk ile Ferrero firma temsilcileri katıldı. Ayrıca meclis üyeleri ve sektör paydaşları da etkinlikte yer aldı.
Monchiero'nun Türkiye distribütörlüğünü yürüten Evora Tarım Ürünleri ve Danışmanlık Ltd. Şti. iş birliğiyle sunulan bu teknolojiler, başta fındık olmak üzere ceviz ve badem üreticilerine yönelik yenilikçi çözümler sunuyor.
Toplantıda Firma sahibi Badem, geliştirilen modern hasat teknolojileri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Özellikle fındık hasadında iş gücü maliyetlerini azaltan, hasat sürecini hızlandıran ve ürün kalitesini koruyan makinelerin sunumu ve tanıtımı yapıldı.
Evora Tarım Ürünleri ve Danışmanlık Ltd. Şti tarafından sunulan bu teknolojiler, başta fındık olmak üzere ceviz ve badem üreticilerine yönelik yenilikçi çözümler sunuyor. Ceviz, fındık ve badem yetiştiricilerine yönelik geliştirdiği teknolojik çözümler sayesinde üreticilerin verimliliklerini artırmaları, işletme maliyetlerini düşürmeleri ve daha kaliteli ürün elde etmeleri hedefleniyor. Şirket; Türkiye'nin yanı sıra Portekiz, Romanya, Ukrayna, Moldova, Bulgaristan, Türkmenistan ve Azerbaycan'da faaliyet gösteriyor.
Programda konuşan sektör temsilcileri, tarımda mekanizasyonun gün geçtikçe daha fazla önem kazandığını vurgulayarak, özellikle Karadeniz Bölgesi'nin stratejik ürünü olan fındıkta modern hasat ekipmanlarının kullanımının üreticilere önemli avantajlar sağlayacağını ifade etti.
Katılımcılar, gerçekleştirilen sunumların ardından makinenin teknik özellikleri hakkında detaylı bilgi alırken, yeni teknolojilerin bölge tarımına sağlayacağı katkılar üzerine görüş alışverişinde bulundu.
Toplantı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.