TRAMVAYLAR “ANNELERE” EMANET!

Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ A.Ş. bünyesinde görevli anne vatmanlar ulaşıma renk katıyor

GÜNCEL - 13-05-2024 14:23

Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ A.Ş. bünyesinde görevli anne vatmanlar ulaşıma renk katıyor. Yaklaşık 56 tonluk, 40 metre uzunluğunda, 350 yolcu kapasiteli tramvayları kullanan anne vatmanlar “anne özverisiyle” her gün on binlerce yolcu taşıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Annelerin daha doğrusu kadınların elinin değdiği her iş daha da güzelleşiyor. Raylı sistemde onların emeği bizim için çok değerli” dedi.Yılda ortalama 22 milyon kişinin kullandığı Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin hafif raylı sisteminde 35’i kadın 90 vatman görev yapıyor. 35 kadın vatmanın kimi anne kimi anne adayı. 43 istasyondan oluşan 36 kilometrelik güzergahta, anne vatmanlar günde 3 sefer yaparak yaklaşık 108 kilometre yol gidiyor. Anne vatmanlar hem annelik görevini hem de vatmanlık mesleğini layıkıyla yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

“ANNE ÖZVERİSİYLE İŞİMİZİ YAPIYORUZ”

4 yaşlarındaki ikizler Yiğit ve Yaman’ın annesi olan Vatman Semanur Sayan, “ Çalışan bir anne olmanın elbette zorlukları var. Ama işinizi severek yapınca zorluklar da kolaylaşıyor” şeklinde düşüncelerini ifade ederken 5 yaşındaki Zeren’in annesi İrem Özdemir ise ,“Annelik çok kutsal. Mesleğimiz de öyle.Her gün binlerce yolcunun canı bize emanet. Anne dikkati ve özverisiyle işimizi severek yapıyoruz”ifadelerini kullandı.

“BENİM ANNEM BİR KAHRAMAN”

Vatman Esra Yener’in kızı 5 yaşındaki İpek Yener, “ Annemin kocaman tramvayı kullanması beni çok  etkiliyor. Evde de işte de benim annem bir kahraman” yorumunu yaparken Vatman Özgür Çömez’in 5 yaşındaki oğlu Can Bartu Çömez de “Annemi işteyken çok özlüyorum ama benim annem tramvay kullandığı için de mutlu oluyorum” dedi.

“TÜM ANNELERİN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Tüm anneler bizim için çok kıymetli. Annelerin daha doğrusu kadınların elinin değdiği her iş daha da güzelleşiyor. Raylı sistemde onların emeği bizim için çok değerli. Bu vesileyle tekrardan başta belediyemizde çalışan ve şehrimizde yaşayan anneler olmak üzere tüm annelerin gününü kutluyorum” açıklamasını yaptı.

Günün Diğer Haberleri