ÇARŞAMBA
Giriş Tarihi : 14-08-2023 12:42

BAŞKAN BALA TİCARİ ARAÇLARDAN BANDROL ALINMASIN

Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala yaptığı açıklamada , Ticari araçlarımızdan alınan bandrol vergileri için bu bandrol adı altında alınan vergilerin “hem ekonomiye katkı sağlayan ekonomik bir katma değer oluşturan tüm ulaşım sektörümüz ve sektörümüzde faal olarak kullanılan (kamyon, otobüs, taksi, dolmuş, minibüs, servis) çalışan bu araçlarımızdan artık devletimizin aldığı bu bandrol vergilerini kaldırmalıdır. Dedi

BAŞKAN BALA TİCARİ ARAÇLARDAN BANDROL ALINMASIN

Devletin desteğini hissetmeliyiz.

Açıklamasına devam eden başkan bala “ Bildiğiniz üzere devletimiz birçok sektörü bir şekilde çeşitli proje , çeşitli yatırım, nakdi destek v.b uygulamalar ile desteklemektedir. Maalesef Ulaşım sektöründe bu desteklerin hiçbirini ne kullanabiliyoruz, ne hissedebiliyoruz ne de yararlanabiliyoruz. Ulaşım sektörü artık  devletin  şefkatli yüzünü hissetmeli ve bir takım destekler ile desteklenmelidir.

15 Temmuz ve 6 Şubatın Kahramanları

Ne zaman Devletimizin yada vatandaşımızın bize ihtiyacı olmuşsa , o anda ulaşım sektörümüz top yekûn orada olmuştur. Hatırlatmak gerekirse 15 Temmuz hain darbe girişiminde araçlarımız ile tanklar karşı karşıya gelmiş ne geçmelerine ne de bu vatanı bölmelerine asla izin vermedik.

           Tankların altında kalan taksilerimiz  oldu, yine tank ile kafa kafaya gelip yol vermeyen kamyonlarımız , minibüslerimiz vardı. Gerek kamyon kasasında gerek halk otobüslerimiz ile durmadık Meydanlara vatandaşlarımızı taşıdık, Her birimiz canı ve hiç düşünmediği malını anında devletin kullanımına sundu. 6 Şubat depreminin hemen arifesinde Tüm ulaşım sektörü arkadaşlarımız araçlarının lastikleri yanıncaya kadar motorları patlayıncaya kadar asla frene basmadılar , tek arzuları deprem bölgelerindeki vatandaşlarımıza yardımları götürmek için uğraşan birer kahramanlardır.

Bandrol kaldırılmalı Ticari hayatımız desteklenmelidir.

Sözlerine devam eden Başkan Bala Ticari hayatımızda belimizi büken bandrol ödemelerinin ulaşım sektöründe vergi levhası olan tüm ulaşım unsurlarımızdan bu yükün kaldırılması bizleri ziyadesiyle memnun edecektir. Bu çalışmanın başlaması ve bir an önce hayata geçirilmesi yaklaşık 1 senedir ve özellikle akaryakıtın artması ile zor zamanlar geçiren ulaşım esnafımız için alınacak ve yapılacak en güzel işlerden olacaktır. Yaklaşık 2 milyon vatandaşımızı EYT kapsamında emekli ettiğimiz şu zamanlarda şoför esnafımız için ciddi, sırtımızdaki yükü hafifletecek ve en güzel çalışmalardan biri olacaktır. dedi

Ek bandrol gönüllük esasına göre olmalıydı.

Devletimizin deprem bölgesine yardım kapsamında talep ettiği ek bandrolün özelikle ticari araçlarda isteğe bağlı olarak talep edilmesi ve gönüllülük prensibiyle yaklaşım göstermesi gerekliydi, bu ek bandrol ödemelerinin bulunduğumuz ekonomik koşullarda bizleri çok etkilediğini belirterek dilekçe verenin ek bandrolünün iptal edilmesi gerektiğini belirterek sözlerini tamamladı.

AdminAdmin