ÇARŞAMBA
Giriş Tarihi : 28-11-2022 22:37

Başkan Bala'dan "Sürücülere Kış lastiği uyarısı"

Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, bölgemizde kendini iyiden iyiye hissettiren kış mevsimi ile birlikte sürücüleri Kış Lastiği takmaları konusunda uyardı. Bala, " tüm kamyon , çekici,tanker,otobüs,minibüs, kamyonet ve ticari anlamda yük ve yolcu taşımacılığı yapan tüm ticari  araçlar

Başkan Bala'dan

1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği takma zorunluluğu bulunmaktadır, unutmayınız" dedi.

Bilindiği üzere yönetmelik ile yürürlüğe  girmiş olan ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlara yönelik kış lastiği uygulaması bu yıl da ilimiz genelinde tüm ticari araçları kapsamaktadır şeklinde açıklamasına başlayan Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, "Ülkemizde tescil edilmiş olsun yada olmasın şehirler arası karayolların da seyreden tüm kamyon , çekici,tanker,otobüs,minibüs, kamyonet ve tüm ticari araçlar  1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği takma zorunluluğu bulunmaktadır. Buna göre;

-Kamyon,çekici tanker ve otobüs türü araçlar tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerin kış lastiği olması;

-Kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastikleri ile yarı römork ve römorkların frenleme tertibatı bulunan dingilleri üzerindeki tüm lastiklerin kış lastiği olması zorunludur." şeklinde yaptığı açıklamasına şu sözlerle devam etti.

Uygulama sadece ticari araçlara yöneliktir.

Başkan Bala, "Belirtilmesi gerekir ki bu uygulama sadece ticari araçlara yöneliktir. Yani hususi olarak tescili yapılmış ruhsat kaydında hususi geçen araçlar bu kapsam da bulunmamaktadır. Ancak hususi araçları olup kış lastiği taktırmak isteyenlerinde aslında can ve mal güvenlikleri için kış lastiği takmaları menfaatlerinedir.

Uygulama 1 Aralık-01 nisan  tarihleri arasını kapsamaktadır. İdari müeyyide 2022 yılı için 1152.00 tl " ifadelerini kullanarak sürücüleri hem kaza hem de maddi sıkıntılara uğramaması için tedbirlerini zamanında almaları yönünde uyardı.

 

AdminAdmin