ÇARŞAMBA
Giriş Tarihi : 07-12-2023 20:13

ÇARŞAMBA’DA ATIK GETİRME MERKEZİNDE SONA YAKLAŞILDI

Çarşamba Belediyesi sıfır atık ve geri dönüşüm bilinci ile hareket ederek Çarşamba’ya Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezi kazandırıyor. Çalışmalarda sona yaklaşılan merkez ile geri dönüştürülebilir her türlü atık malzeme ayrıştırılarak geri kazanımları ile ülkeye katma değer sağlayacak.

ÇARŞAMBA’DA ATIK GETİRME MERKEZİNDE SONA YAKLAŞILDI

Çarşamba Belediyesi geri dönüşüm ve çevre bilinciyle hareket ederek ilçeye yatırımlar kazandırmaya devam ediyor. Çarşamba’nın mahallelerinde kurulan Mobil Atık Getirme Merkezlerinin ardından çalışmalarına başlanan Sıfır Atık Getirme Merkezi’nde ise sona yaklaşıldı. Sıfır Atık Getirme Merkezi ile çevre bilinci arttırılırken aynı zamanda geri dönüştürülebilir her türlü atık malzeme ayrıştırılarak hem Çarşamba’nın hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacak.

Çevre bilinci yüksek kent Çarşamba

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Çarşamba’mız çevre bilinci yüksek bir kent. Yemyeşil bir doğaya, o doğaya da şükürle bakan bir insana sahip. Bu güzelliği korumak, yaşatmak da bizim elimizde. Geri dönüşüm bilincini arttırmak için de ilçemizde birçok program düzenliyor, yatırımlar hayata geçiriyoruz. İlçemizde israfın ve çevre kirliliğinin önüne geçmek adına Çarşamba’mızın belirli noktalarına Mobil Atık Getirme merkezleri kurduk. Geri kazanılabilir atık malzemelerin toplanması ve ayrıştırılması, çevre temizliği ve sıfır atık bilinci açısından oldukça önemli. Mobil atık getirme merkezlerinde topladığımız atıklar, Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezinde ayrıştırılarak geri dönüştürülecek. Bu merkez sayesinde, Çarşamba'mız sıfır atık kapsamında önemli bir adım atmış oldu. Böylece hem ekonomik olarak fayda sağlayacak, hem de israfın ve çevre kirliliğinin önüne geçerek doğamızı koruyacağız. Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezi ile evlerden, iş yerlerinden veya kurumlardan kaynaklanan geri kazanılabilir atıkların; kaynağında ayrı biriktirilmesi, ayrı toplanması ile atıkların geri kazanım ve bertarafa gönderilmek üzere bırakılabilmesi imkanı bulunacak. Merkezimizde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AdminAdmin