ÇARŞAMBA
Giriş Tarihi : 29-10-2023 16:05

ÇARŞAMBA’DA FENER ALAYI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in 10. yılı kutlamaları kapsamında dev Türk Bayrağı ve Fener Alayı ile Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlendi.

ÇARŞAMBA’DA FENER ALAYI

Her yaştan vatandaşların ve öğrencilerin ellerinde Türk Bayraklarıyla eşlik ettiği yürüyüş Çarşamba Adapark Mevkiinden akşam saatlerinde başladı. Korteje sirenleri ve tepe lambalarını açarak polis, jandarma, zabıta araçları önde eşlik etti. Bando eşliğinde halkla birlikte yapılan yürüyüşe; Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Barik Çiçek, Çarşamba Jandarma Komutanı Bnb. Mustafa Kemal Çelik, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Adapark’tan başlayarak Abdullah Paşa Meydanında sona eren yürüyüşe vatandaşlar balkonlarından, esnaflar iş yerlerinin önünden coşkuya eşlik ettiler.

Abdullahpaşa Meydanı’nda bir konuşma gerçekleştirilen Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Bu akşam bir daha çoğumuza nasip olmayacak bir geceyi yaşıyoruz. Tek duamız ve dileğimiz Cumhuriyetin ilelebet devam etmesidir. Bu akşam daha anlamlı, daha farklı etkinliklerle Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamayı arzu ederdik, ancak hepimizin de bildiği gibi Filistin’de küçük çocukların mezarlarını ve tabutlarını görüyoruz. Allah hepsinin yardımcısı olsun.

Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyet’in bugünlere gelmesinde emeği olan herkese Allah’tan rahmet diliyorum. Bizlere de sahip çıkmak yaraşır. Sahip çıkmak için de çok çalışmak, Cumhuriyet’e layık olmak, Cumhuriyet’in gösterdiği hedefe durmadan yorulmadan üretmek gerekir. Ben bu duygularla Cumhuriyetimizin 100. yaşını kutluyorum” şeklinde konuştu.

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan’ın ardından konuşma yapan Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım ise şunları söyledi:

“Atatürk’ün Cumhuriyet’i emanet ettiği gençler olarak hakikaten Atatürk’ün güvendiği gençler olduğunuzu gösterdiniz. Hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun. İnşallah Cumhuriyetimiz nice yüzyıllar görsün.”

Konuşmaların ardından 29 Ekim Şiir Yarışması’nda birinci olan öğrencilerin şiirlerini okuması ile program sona erdi.

 

AdminAdmin