SİYASET
Giriş Tarihi : 01-04-2024 20:29

ÇARŞAMBA'DA HÜSEYİN DÜNDAR DÖNEMİ

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde seçmen tercihini, Çarşamba’da Bağımsız Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’dan yana kullandı. Dündar’ın seçim zaferi Çarşamba’da eşi benzeri görülmemiş bir coşkuyla kutlanırken, Çarşamba halkı başkanını bağrına bastı.

ÇARŞAMBA'DA HÜSEYİN DÜNDAR DÖNEMİ

 

 

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde oy sayım işleminin tamamlanmasıyla birlikte resmi olmayan sonuçlara göre Bağımsız Aday Hüseyin Dündar % 43 ile sandıktan zaferle çıkan isim oldu.

Dündar’ın zaferi ile birlikte Çarşamba halkı, Abdullahpaşa Meydanı’nı doldurdu.

Meydanda coşkuyla kutlanan zafer seçimine TIR’lar, traktörler, otomobil tutkunları ve çok sayıda vatandaş ortak oldu. Abdullahpaşa Meydanında binlerce vatandaşa hitap eden Dündar, seçim galibiyetine ilişkin önemli vurgular yaptı.


 
Çarşamba bizi sever, biz de Çarşambayı’

Çarşamba halkına teşekkür eden Başkan Dündar, “Adaylığımızı ilk açıkladığımızda, ‘Çarşamba bizi sever, biz de Çarşambayı’ ‘Kadirşinas Çarşamba Halkı en iyi hakemdir’ diye yola çıkmıştık. Çarşambalı Hemşehrilerimin ne kadar kadirşinas olduğunu, nasıl hakkaniyete uygun şekilde hakemlik yaptığını ve bizi ne kadar sevdiğini şimdi herkes gördü. Tüm Samsun gördü, tüm Türkiye gördü. Vefakar Çarşambalı hemşehrilerime şükranlarımı arz ediyorum. Teşekkür ediyorum.” dedi.



“Başarı hikayesi yazdık”

Bağımsız Başkan Dündar, seçim sürecine başladığı günden bugüne kadar destek veren tüm Çarşamba halkına teşekkür ederek, elde edilen zaferi birlikte başardıklarını ifade etti. Açıklamalarının devamında Dündar, “Artık seçim dönemi bitti. 31 Mart Pazar seçimi bugün itibariyle bitti. Bugün Cenab-ı Allah bize başarıyı nasip etti. Başarıyla çıktık. Şuan itibariyle; sandıkların %99’u açıldı. Bu sandıklardan net bir zaferle, %10 gibi bir farkla belediye başkanlığını Çarşamba kazandı. Çarşamba’mızın 107 bin seçmeniyle 31 Mart’ta bir başarı hikayesini hep birlikte yazacağız demiştik, öyle de oldu. Allah’a şükürler olsun. Hep birlikte başarı hikayesini yazdık. Şuan itibariyle bizim örnek olarak başarımız, gerçekleştirdiğimiz bu seçim başarısı, bu başarı elbette ki seçim sürecinin Çarşamba adına, sizler adına birlikte yürüdüğümüz arkadaşlarımın büyük payı var. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tek yumruk olarak, omuz omuza olan bütün Çarşambalı hemşehrilerime teşekkür ediyorum.” dedi.

 

“Doğallık ve başarı vurgusu!

Başkan Hüseyin Dündar, “Bu hareketi Yeşilırmak’ın akışı gibi, doğal seyri içerisinde tabi olarak, Çarşamba’nın değerlerinin bir araya gelerek gerçekleştirdiği bir hareket. Bizim seçim çalışmalarımıza başladığımız andan şuana kadar, başarıyı ve zaferi kutlayışımız bile bu tabilik içerisinde, bu doğallık içerisinde gerçekleşiyor. Bu akşam bu sonuçları aldığınızdan itibaren, buraya Abdullahpaşa Meydanı’na yine bu doğallıkla, bu tabilikte toplandınız. Bu güzel tablo, Çarşambamızın bu zenginliği, bu zaferi hep birlikte gerçekleştirmemize sebep oldu. Bu tabilik içerisinde Çarşambamızın bu zenginliklerini ortaya çıkararak belediyeciliği de bu şekilde yapacağız. Çarşamba ile birlikte yapacağız.” Şeklinde konuştu.



“Bu mesele makam, mevki, koltuk meselesi değil”

Dündar, “Sandıktan, Çarşamba kesin bir zaferle çıktı. Bundan sonra artık seçim meydanlarında rakiplerimiz yok. Bundan sonra Çarşamba olarak, bir bütün olarak, Çarşamba’mızın sorunları, Çarşambamızın belediyecilikle ilgili konuları var. Bundan sonraki gündemimiz bunlar. Bu konuları hep birlikte yürüteceğiz. Bu hareketi, bu davayı memlekete hizmet meselesi olarak boyunca bahsettiğimiz, bu meselenin siyaset meselesi olmadığını, Hüseyin Dündar’ın makam, mevki, koltuk meselesi olmadığını, Çarşamba’nın hak ettiği hizmetlere yeniden kavuşması meselesi olduğunu gösterdik. Bundan sonra bize oy vermiş, vermemiş, bu süreçte siyasi rakibimiz olmuş bütün hemşehrilerimize bu durumu anlatacağız. Ve bütün Çarşambayı kucaklayarak bir olacağız. Beraber olacağız inşallah.” İfadelerini kullandı.

 

“Bundan sonra gündemimiz Çarşamba”

Başkan Dündar, “Şuandan itibaren seçim çalışması bitmiştir. Bu başarı, bu zafer 141 bin Çarşambalı’nın zaferidir. Yeni bir dönem başlıyor. Bu yeni dönem Çarşambamızın konularıyla ilgili, Çarşamba insanımızın ihtiyaçlarıyla ilgili, Çarşamba’nın gündemi ile ilgili konuları görüşeceğimiz, belediyenin tamamen bunları konu alacağı, bu yönde faaliyet göstereceği, bunların üzerinden çalışmalarını yürüteceği yeni bir dönem başlıyor. Artık biz, birlikte Çarşamba’nın işlerini birlikte yürüteceğiz. Omuz omuza olacağız. Dik durmaya devam edeceğiz inşallah.” dedi.

 

“Meclis üyelerimizle toplantı yapacağız”

Bağımsız Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Dündar, “Seçim ortamının gereksiz konularından, gündeminden bu gece itibariyle artık kurtuluyoruz. Bunu kapatıyoruz. Belediye meclis üyelerimizle; seçim kurulundan mazbatalarını aldıktan sonra, onları hemen toplantıya çağırıyorum. Kanun gereği, Çarşamba Belediyesi’ne seçilen meclis üyesi kardeşlerimiz, seçim kurulunca belirlenip, yetkilerini aldıktan sonra da onları meclis üyelerimiz olarak, toplantıya çağırıyoruz. Hemen Çarşamba Belediyesi’nin durumuna bakıyor, 3 dönemlik tecrübemizle Çarşamba Belediyesi’ni yeniden ele alıyor ve Çarşambamızın konularını ele alarak çalışmaya başlıyoruz inşallah. Bundan sonra, Çarşambamızla ilgili konular, belediyemizin durumu ile ilgili konular, çalışma alanları ile ilgili konular, bunların hepsini sizlerin haberdar olacağı şekilde, bir açıklıkta ve şeffaflıkta açıklayacağız. Bundan sonra sizin belediye başkanınıza durmak yok. Dur durak yok. Çarşamba’mızın birikmiş konuları, birikmiş sorunları var. Bu işlerimize başlayacağız.” Şeklinde konuştu.

 

Konuşmasının son bölümünde Dündar, “31 Mart zaferimiz, Çarşamba’ya hayırlı olsun. Çarşamba’ya helal olsun. Çarşamba’ya selam olsun. Abdullahpaşa Meydanı’ndan Samsun’a selam olsun. Türkiye’ye selam olsun.” Vurgusu yaparak zaferi Çarşambalılarla birlikte kutladı.

 

Seçim galibiyeti kutlamaları gece boyunca ilçenin dört bir yanında kutlandı.


 

AdminAdmin