EĞİTİM
Giriş Tarihi : 26-10-2023 22:20

CUMHURİYETİN 100. YILINDA ÇARŞAMBA’DA KÜTÜPHANE VE SANAT GALERİSİ AÇILIŞI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü yılında, Çarşamba Belediyesi tarafından ilçede 2 önemli açılış gerçekleşecek. Türkiye’nin ilk geniş kapsamlı AVM içerisindeki kütüphanesi olan Çarşamba Halk Kütüphanesi ve Ferhan Şensoy Sanat Galerisi Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel düzenlenen programlar ile açılacak.

CUMHURİYETİN 100. YILINDA ÇARŞAMBA’DA KÜTÜPHANE VE SANAT GALERİSİ AÇILIŞI

Çarşamba’da eğitimden kültüre birçok yatırım hayata geçiriliyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında 28 Ekim Cumartesi günü Çarşamba’da; saat 16.00’da Türkiye’nin ilk AVM içerisindeki halk kütüphanesi olan Çarşamba Halk Kütüphanesi’nin ve saat 16.30’da Ferhan Şensoy Sanat Galerisi’nin açılışı gerçekleşecek. Program saat 18.00’de Tarihi Çarşamba Evi’nde başlayacak fener alayı ve bayrak yürüyüşü ile devam edecek.

“Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun”

Cumhuriyet Bayramı’nın önemine vurgu yapan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Yüce milletimizin inanç, cesaret, fedakârlık ve büyük zorluklar içeresinde kazandığı bu zaferin ve onun simgesi Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılı kutlu olsun. O zorluklardan bugüne, güçlü, büyük ve kendinden emin Türkiye Yüzyılı'nda, bayrağımız göklerde dalgalanmaya devam ediyor. Bu duygu ve düşünceler ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşları ve vatan uğruna canını feda etmiş tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 100’üncü yıl dönümünü en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.

29 Ekim’e ithafen açılışlar gerçekleşiyor

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Cumhuriyet; okuyan, öğrenen, merak eden gençlerimize emanet.. Çarşamba’mızda Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına ithafen 28 Ekim Cumartesi günü saat 16.00’da Türkiye’nin geniş kapsamlı AVM içerisindeki ilk olma özelliğine sahip olan Çarşamba Halk Kütüphanemizin açılışını gerçekleştiriyor olmanın gururunu yaşıyoruz. İçerisinde; 0-3 yaş, 3-6 yaş, 7-14 yaş kütüphanesi, yetişkin kütüphane, engelsiz kütüphane, sessiz kütüphane, dijital kütüphane, 7/24 kütüphane, kitap-kahve alanı ile konferans salonu olan Çarşamba Halk Kütüphanemiz küçük, büyük demeden tüm vatandaşlarımıza uygun olarak hazırlandı. Ferhan Şensoy Sanat Galerimizi, “100. Yıl Açılış Sergimiz” ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim elemanlarının eserleriyle sanatseverlerimizin beğenisini sunacak, hizmete açmış olacağız. Çarşamba'mızın yetiştirdiği değerli sanat insanı, hemşehrimiz, aynı zamanda uzun yıllar Çarşamba Belediye Başkanlığımızı da yapmış olan Cemil Şensoy'un oğlu, Ferhan Şensoy'un ismini de Çarşamba’mızda sanat galerimiz ile birlikte yaşatmış oluyoruz. Bu kapsamda Tarihi Hamamımızı çok güzel bir sanat galerisine çevirmiş olduk. Açılışı 28 Ekim Cumartesi günü saat 16.30’da gerçekleştireceğiz. Sergimizi tüm sanatseverlerimiz 4 Kasım Cumartesi günü saat 17.00’ye kadar ziyaret edebilirler. 29 Ekim kutlamaları kapsamında, Cumhuriyet Bayramı’mızın yıl dönümünde, ellerimizde şanlı Türk Bayraklarımız ile Çarşamba’mızda "Cumhuriyet Yürüyüşü" gerçekleştiriyoruz. 28 Ekim akşamı saat 18.00’de Tarihi Çarşamba Evi’nde toplanarak yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz. Tüm hemşehrilerimizi programımıza davet ediyoruz” diye konuştu.

 

 

AdminAdmin