GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-08-2023 20:17

İKTİDAR EMEKLİLERİ UNUTTUĞU GİBİ FINDIK ÜRETİCİSİNİDE UNUTTU

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı fındık fiyatının üreticiyi perişan ettiğini açıkladı

İKTİDAR EMEKLİLERİ UNUTTUĞU GİBİ FINDIK ÜRETİCİSİNİDE UNUTTU

Samsun'da Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, açıklanan fındık fiyatının maliyetlerin altında olduğunu söyleyerek, "Bu fiyat Karadenizli üreticiyi perişan etti" dedi.

Samsun'da Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı'dan 84 TL olarak açıklanan fındık fiyatına eleştiri geldi. Avcı yaptığı açıklamada, üreticilere ayrıca 20 TL'de refah payı verilmesi gerektiğini söyledi.

MALİYETİN ALTINDA FİYAT

Avcı, hükümetin emekliden sonra fındık üreticisini de unuttuğunu kaydederek, Karadenizli üreticilerin bunu hak etmediğini vurguladı. Açıklamasında, fındıkta girdi rakamlarının 300-400 kat arttığına dikkati çeken Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Avcı, fındığa bu yıl maliyetinin altında fiyat verildiğini ifade etti.

YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, fındık fiyatı ile ilgili açıklamasında şunları dile getirdi:

"Emekliyi unuttukları gibi fındık üreticisini de unuttular. Maliyeti 83 lira 86 kuruş olan fındığa, maliyetinin altında rakam açıklanması Karadenizli çiftçiyi perişan etmiştir. 22 yıldır sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan beyefendiye sınırsız destek veren Karadenizli çiftçi, bunu hak etmese gerek. Önümüzdeki yerel seçimlerde emeklilerle, Karadenizli fındık üreticisi mutlaka sandığa bunu yansıtacaktır. Dünyada ki fındığın yüzde 75'ini üreten ve tarım sektöründe en çok ihraç geliri elde edilen fındığın, dolar bazında değerlendirilmesi gerekiyor. Hükümetin bu kararı mutlaka yeniden gözden geçirmesi ve refah payı olarak 20 TL daha ilave etmesini Karadenizli fındık üreticileri beklemektedir."

AdminAdmin