GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-05-2023 15:32

Samsun Staj ve Çıraklık Mağdurları'ndan 1 Mayıs etkinliği!

Samsun Staj ve Çıraklık Mağdurları, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde meydanlara inerek bir kez daha tek yürek oldu.

Samsun Staj ve Çıraklık Mağdurları'ndan 1 Mayıs etkinliği!

TBMM Genel Kurulunda, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından EYT yasası çıktı. 

Uzun zamandır birçok mecrada yetkililere seslenen staj ve çıraklık mağdurlarının yasa kapsamına alınmaması vatandaşların mağduriyetinin devam etmesine neden olurken tepkiler de gecikmedi. Çok küçük yaşlarda ekmek parası kazanmak için çalışma hayatına atılan stajyer ve çıraklar sigortalarının emeklilikte bağlayıcı sayılmasını ve emeklilikte önlerinde bulunan engellerin kaldırılmasını istiyor.


Samsun Staj ve Çıraklık Mağdurları, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde bir kez daha taleplerini duyurmak için sokaklara indi. Uzun zamandır staj ve çıraklığın sigorta başlangıcı sayılmasını isteyen mağdurlar 1 Mayıs'ta da seslerini yetkililere duyurmak için çalıştı.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde bile haklarına kavuşmak için mücadele eden staj ve çıraklık mağdurları yetkililere seslenerek yaşadıkladı bu haksızlığın artık bitmesini ve emeklilikte önlerindeki engellerin kaldırılmasını talep ediyor.

AdminAdmin