SİYASET
Giriş Tarihi : 27-04-2023 20:50

 “Staj mağdurlarına emeklilik hakkı verilecek”

Samsun Staj ve Çıraklık Platformu üyeleri İyi Parti Samsun Milletvekili adayları Erhan Usta ve İmren Nilay Tüfekçi‘yi ziyaret ederek staj ve çıraklık mağduriyeti konusunda destek istedi.

 “Staj mağdurlarına emeklilik hakkı verilecek”

Platform üyeleri, ”Bizler zamanında fiili olarak çalıştık. Hatta aramızda çıraklık zamanında uzuv kaybı olan bile var. E- devlette görünen işe ilk giriş tarihlerimizin sigorta başlangıç olarak kabul edilmesini istiyoruz.” dediler. 

İyi Parti Samsun Milletvekili adayları Erhan Usta ve İmren Nilay Tüfekçi, staj mağdurlarına destek vererek, bu hakkın mutlaka verileceğini belirttiler.

Avrupa’da hiç bir ülkesinde meslek liselilerin böyle sadece sağlık sigortası Altında sigortalanmaları diye bir uygulama yok. Hatta yurt dışında Meslek Lisesi bitiren vatandaşın Türkiye’de sigorta girişinin emeklilikten sayıldığını belirten platform üyelerine, vekiller Usta ve Tüfekçi, ”Stajda yapılan sigorta girişinin başlangıç sayılması ananızın ak sütü gibi hakkınız. Genel başkanımız zaten bununla ilgili çözüm sözü verdi. Bizler bu konuda gereğini yapacağımıza size söz veriyoruz” diye konuştular.

AdminAdmin