YEREL
Giriş Tarihi : 31-03-2023 21:43

TARIM DANIŞMANLARI VE ÇİFTÇİLER MÜJDELİ HABER BEKLİYOR

Büyük Birlik Partisi(BBP) MKYK Üyesi Erdal Avcı, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tarım danışmanları ve çiftçilerin sorunlarını ilettiğini ve Cumhurbaşkanı’ndan müjde beklediklerini dile getirdi.

TARIM DANIŞMANLARI VE ÇİFTÇİLER MÜJDELİ HABER BEKLİYOR

 

Büyük Birlik Partisi(BBP) MKYK Üyesi Erdal Avcı, konu ile alakalı olarak şunları söyledi:

“Türkiye’de ve Samsun’da uzun yıllardır ‘özlük hakları ve kadro beklentilerini’ her platformda dile getiren tarım danışmanları, seslerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a duyuramamıştı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’yi Genel Merkez’de ziyaret eden tarım danışmanları, TBMM’de görüşülmekte olan torba yasaya taleplerinin konulması istemiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletilmesini konusunda ricada bulunmuştu.

Aynı zamanda Samsun’daki Ziraat Odası Başkanları, yaklaşık 5 bin çiftçiye elektrik şirketi YEPAŞ tarafından uygulanan ‘kaçak elektrik’ tutunaklarının iptali için BBP Genel Başkanı Destici’ye konuyu detaylıca raporlamış, yardım talebinde bulunmuşlardı.

29 Mart Çarşamba günü BBP Genel Merkezi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından Ziraat Odaları’nın talepleri iletildi. Destici, YEPAŞ’ın ‘kaçak elektrik’ tutanaklarının iptali hususunu Cumhurbaşkanı’na iletti.

BBP Genel Başkanı Destici, görüşmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a; Samsun’da ve Türkiye genelinde 2B arazilerinin rayiç fiyatlarının çok yüksek olduğunu, orman köylüsünün bu fiyatları karşılamasının mümkün olamayacağını anlattı. Destici, köyden kente göçün engellenebilmesi için orman köylülerine 2B arazilerinin mümkünse ücretsiz veya çok cüzi bir rakamlarla verilmesi hususundaki görüşlerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmenin notlarını tuttu. Tarım danışmanlarının özlük hakları, YEPAŞ’ın kaçak elektrik tuutanakları ve çiftçilerin 2B arazisindeki rayiç bedelleri hususu ilk defa Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletilmiş oldu.

Tarım danışmanları, orman köylüleri ve çiftçiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelecek müjdeli haberi bekliyorlar.”

AdminAdmin