ÇARŞAMBA
Giriş Tarihi : 22-08-2022 16:42

TMO ÇARŞAMBA’DA FINDIK ALIMLARINA BAŞLADI

Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) Fındık Alım Töreni Samsun ve Çarşamba protokolünün katılımı ile Çarşamba Şeker fabrikasında gerçekleştirildi.

TMO ÇARŞAMBA’DA FINDIK ALIMLARINA BAŞLADI

TMO Kabuklu Fındık Alım Dönemi Açılış Töreni, TMO organizasyonunda TMO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güldal’ın daveti, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Adalet ve Kalkınma Partisi Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Çarşamba Emniyet Müdürü Barik Çiçek, Çarşamba Jandarma Komutanı Mustafa Kemal Çelik, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Çarşamba Tarım ve Orman Müdürü İrfan Öztürk, TMO Samsun Başmüdürü Derya Şahinler, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, Çarşamba Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Özkan ,Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Çarşamba Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hacı Toraman ve Başkan Yardımcısı Murat Yaralı’nın katılımı ile Çarşamba Şeker Fabrikasında Gerçekleştirildi.

2022 yılı Fındık alım döneminin açılışını yapan TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, 2022 fındık sezonuna bereketli bir giriş yaptıklarını ve Ağustos ayında belirlenen fındık fiyatlarının ülkemiz için çok değerli olduğunu ifade etti. Güldal, “Ofisimiz, Karadeniz Bölgesinin 11 noktasında fındık alımına başladı. Önümüzdeki günlerde bu sayının beş katına çıkmasını öngörüyor, TMO’ya sunulan tüm fındığı alarak, üreticimizin yüzünü güldürmeyi amaçlıyoruz. Çarşamba’da başlattığımız fındık alımıyla birlikte üreticilerimiz ile bir araya gelecek, dertlerini dinleyecek, üreticimiz ve ürünleri için tüm tedbirleri alacağız. 2022 yılının fındık alım döneminin bereketli ve bol kazançlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Güldal, Başta Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı olmak üzere açılış törenine iştirak eden Samsun ve Çarşamba protokol üyelerine teşekkürlerini iletti.

 

Dağlı; Samsun İçin Daha Çok Çalışacağız

Törende söz alan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun’un Türkiye’nin fındık üretim oranının büyük bir bölümünü karşıladığını ifade ederek, bu toprakların değerinin paha biçilemez olduğunu vurguladı. On yıldır Türkiye’nin Hububat ve Bakliyat Piyasalarını düzenleyen Toprak Mahsülleri Ofisi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güldal ve tüm TMO ekibine teşekkür etti. Dağlı, “Samsun için daha çok çalışacak, üretecek ve tarım alanında nitelikli ürünler üretmek için tüm gayretimiz ile çalışacağız. Fındık sezonunun başlamasıyla gerçekleştirdiğimiz açılışın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Toraman; 2022 Sezonu Bereket Getirdi

Açılış törenine Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz’ı temsilen Meclis Başkanı Hacı Toraman katıldı. Törene ilişkin açıklamalarda bulunan ve fındık fiyatını değerlendiren Toraman, “2022 yılı sezonuna gerek rekolte tahmin çalışmaları gerek fındık fiyatı ile bereketli bir başlangıç yapmış olduk. Açıklanan fiyatların üreticilerimizin yüzünü güldürmesini temenni ediyor, fiyat istikrarını koruyan ve üreticimizi destekleyen Toprak Mahsülleri Ofisimize bir kez daha teşekkür ediyoruz. Çarşamba’da gerçekleşen Fındık alımı ile üreticilerimiz için sezonumuzu açmış bulunduk. Üreticimiz, Sanayicimiz ve Fabrikalarımız için bol mahsüllü bir fındık sezonu diliyoruz” dedi.

Açılış töreninin ardından Toraman ve Yaralı TMO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güldal’a Çarşamba’nın tarihi sembollerinden Tarihi Çarşamba Köprüsü’nün kabartma tablosunu taktim etti. Güldal nazik hediyeleri için ÇTB Meclis Başkanı Toraman ve Başkan Yardımcısı Yaralı’ya teşekkürlerini sundu.

 

Açılış konuşmalarının ardından TMO tarafından belirlenen standartlar ile örnek fındık mahsülüne Fındık analizi yapıldı.

AdminAdmin