ÇARŞAMBA
Giriş Tarihi : 29-01-2024 18:56

Toplu Taşımaya Zam Geldi

29.01.2024 tarihinde yapılan UKOME toplantısında İlçe dolmuş, minibüs ve taksilere %30 , İlçeden –ilçeye ve ilçeden il merkezine giden araçlara %20 oranında zam kararı alındı

Toplu Taşımaya Zam Geldi

Zam Oranı çok düşük

Çarşamba şoförler odası başkanı Musa Bala yaptığı açıklama da “Öncelikle zam kararının Tüm esnafımıza hayırlı olmasın diliyorum. Artan maliyetler karşısında her geçen gün eriyip gidiyoruz. “ Yeniden değerlendirme oranı %58,46 , ssk ve bağ-kur primleri   %70  trafik sigorta maliyetleri ,vergiler bandrol ve insan kaynakları maliyetleri   %70  oranında artmış durumda. Yine Akaryakıt maliyetleri sürekli artmakta ve Mazot fiyatları 41.00 tl ti aşmış durumdadır. Bütün bunları birlikte değerlendirdiğimizde , Büyükşehir belediyesinin vermiş olduğu   %20 ile %30 arasında ki zama Her ne kadar itiraz da etsek maalesef  zam bu şekilde onaylanmış oldu.

Böyle bir ortamda bu oranların altında tarifemize verilen %20, %30 zam oranları beklediğimizin çok çok altında kalmıştır. Ulaşım sektörü her geçen gün eriyor, artık insanlar ulaşım sektörüne girmek istemiyorlar çünkü para kazanamıyorlar. Mevcut arkadaşlarımızda bırakmaya başladı.

Ulaşım sektörü en kötü zamanını yaşıyor.

Açıklamasına devam eden Başkan Bala ulaşım sektörünün artan maliyetler karşısında ezildiğini eski cazibesini kaybettiğini SSK lı çalışan bir birey kadar kazanç sağlayamadıklarını bu nedenle önlem alınmaz ise ulaşım sektöründe çalışacak kimseyi bulamayacağımız günler geliyor , Acilen ülke genelinde çalıştaylar düzenlenmeli ve şoför esnafının yerel de ve genelde bekleyen sorunlarının çözülmesi gerekmektedir. Dedi.

 

Yeniden Zam talebinde bulunacağız.

Başkan Bala zam oranının devletimizin açıkladığı birçok oranın altında kaldığı bu nedenle Samsun Büyükşehir belediyesine bu hususla ilgili yeniden zam talebinde bulunup güncelleme talep edeceğiz diyerek sözlerini tamamladı.

AdminAdmin