SAĞLIK
Giriş Tarihi : 13-10-2023 19:25

TÜRK KIZILAY ÇARŞAMBA KAN ALIM BİRİMİ HİZMETE AÇILDI

Türk Kızılay Çarşamba Kan Alım Birimi, Abdullahpaşa Meydanı’nda düzenlenen program ile açılış kurdelesi kesilerek hizmete girdi.

TÜRK KIZILAY ÇARŞAMBA KAN ALIM BİRİMİ HİZMETE AÇILDI

 

Kan Alım Birimi’nin açılışında konuşma yapan Türk Kızılay Çarşamba Şube Başkanı Uğur Gökçe, “Bu merkezimizin buraya kazandırılmasında Çarşamba halkımızın kadirşinaslığı büyük önem taşıyor. Çarşamba halkımız kan bağışları ile Türkiye’de de rekorlar kırmıştır. Ben bu nedenle tüm Çarşamba halkına ve bu yapının buraya kazandırılmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Gökçe’nin ardından söz alan Türk Kızılay Samsun Şube Başkanı Ahmet Muştu ise şunları söyledi:

“Türkiye’nin yanı sıra belki isimlerini duymadığımız memleketlerdeki insanlara el uzatmaya çalışan bir kurumuz. 1868 yılında kurulan Türk Kızılayı zamanla yönetmeliklerinde değişmesi ile kendini güncelledi ve 156 yılımızı tamamladık. Dünyadaki 147 ülkeye uzattık. Bu tamamen bu ülkenin manevi gücü sayesinde oldu. Oralardaki ihtiyaç sahibi insanlara ulaştık.

Unutmamalıyız ki; kan her zaman acil ihtiyaçtır ve bu nedenle her zaman düzenli kan bağışında bulunmalıyız. Yeri geldi kan bağışları düştüğünde 1 ünite bağış alırken 2 ünite kan verdik. Kanın kimyasal bir taklidi yok. Bu nedenle de kan bağışlarımızdan geri kalmamalıyız. Ben kan alım biriminin buraya kazandırılmasını sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.”

Kızılayımız bizim can damarımız diyen Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “İnsanlar en fazla canının yandığı, kana ihtiyaç duyduğu, hastalandığı durum zor durumudur. Çarşambalı hemşehrilerimizin Samsun’un diğer ilçelerine oranla Kızılay’a kan vermeye büyük bir rağbeti var.

Bu anlamda ben tüm hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum. İnsanlarımızın hem kan verme hem de kan bulmaya ihtiyaç duyduğunda kolayca ulaşabilecekleri bir noktaya merkezimizi açıyoruz. Çarşambamız ve Kızılayımız için hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Son olarak söz alan Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım ise, “Bilindiği gibi Türk Kızılay’ı bir Türkiye markası değil bir dünya markasıdır. Kızılayımız her felakette, her afette insanların yardımına koşan bir kurum olarak bizleri gururlandırıyor.

Kızılayımız beslenme, yardım ve kan konusunda faaliyetlerini sürdürüyor ve bugün Kızılayımıza yakışır bir birimi ilçemize kazandırmanın onurunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese bende teşekkür ediyorum” diyerek duygularını ifade etti.

Konuşmaların ardından yaptıkları kan bağışları neticesinde madalya almaya hak kazanan vatandaşlara madalyaları protokol üyeleri tarafından takdim edilirken, daha sonra açılış kurdelesi kesilerek kan alım birimi hizmete girdi.

Programa Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Türk Kızılay Samsun Şube Başkanı Ahmet Muştu ve Türk Kızılay Çarşamba Şube Başkanı Uğur Gökçe’nin yanı sıra Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Bnb Mustafa Kemal Çelik, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Barik Çiçek,Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Ayhan Sonkaya,Çarşamba Şoförler odası Başkanı Musa Bala,Çarşamba Bakkallar Odası Başkanı Cihan Kaya,Çarşamba Terziler Odası Başkanı Enver Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

HABER:EMİN İNAN

AdminAdmin