80.TOBB GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) 80. Mali Genel Kurulu 16 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 10:00’da TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında, 81 il ve 160 ilçeden tüm Oda ve Borsaların iştirakleriyle TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde (TOBB ETÜ) gerçekleşti.

GÜNCEL - 16-05-2024 17:26

80.TOBB GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ

Genel Kurula, Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz’ı temsilen, ÇTB Meclis Başkanı Hacı Toraman ve Genel Sekreter Sercan Yaşar katılım sağladı.

İki günden oluşan genel kurul programı, 15 Mayıs Çarşamba günü Oda ve Borsa başkanlarının Anıtkabir ziyareti ile başladı. Programın birinci gününde Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla TOBB 80. Genel Kurulu kapsamında Birlik merkezinde düzenlenen Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni'nde konuştu.

Hisarcıklıoğlu, konuşmasına Türkiye ekonomisinin, ekonomiyi büyütenlerin, iş ve aş sağlayanların önderliğinde olduğunu vurgulayarak başladı. Hisarcıklıoğlu, “Farklılıkları birleştiren, kimseyi ayırt etmeyen yapısı ve uzlaşı kültürünüzle, ülkemizin birlik ve beraberliğinin teminatıdır” ifadelerine yer verdi.

Çarşamba günü gerçekleşen programa Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, tüm muhalefet partilerini temsilen katılarak, siyasi parti liderlerinin, Türkiye ekonomisine ortak bir çabayla destek verdiğini ifade etti.

Camiamızın Da Yeşil Pasaportu Fazlasıyla Hak Ettiğini Düşünüyoruz

Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin pozitif gündem maddelerinde sağlanacak ilerlemeyle canlandırılmasının da Türkiye'nin yararına olacağını vurgulayan Hisarcıklıoğlu,

Vize ve geçiş kotalarına ilişkin açıklamalarda bulundu:

 

"Bir konu var ki bizleri üzmeye devam ediyor. Tüm bu mücadelenin liderlerini vize kuyruklarında bekletiyoruz. Özel sektörün kanaat önderlerinin dış temaslarını kolaylaştıralım ki yolumuz açılsın. Dolayısıyla oda, borsa camiamızın da yeşil pasaportu fazlasıyla hak ettiğini düşünüyoruz. Her zaman reel sektörün yanında duran sizden bu konuda müjdeler geleceğine inanıyoruz"

 

Toraman; Çarşamba’nın Sanayiye ve Tarıma Sunduğu Katkı Artarak Devam Edecek

 

80. genel kurulu değerlendiren ÇTB Meclis Başkanı Toraman, “İş dünyasının Türkiye ekonomisinin can damarı olduğunu her zaman olduğu gibi her yerde ifade eden sayın Başkanımız Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyoruz. Çarşamba’nın yaygın üretim ağı fındık ve fındık ticaretine dayanmaktadır. Türkiye ekonomisine, tarıma ve sanayiye sağladı katkı ile Türk Fındığı, emsalinin yetiştirilemediği yüksek kaliteye sahip milli bir ürünümüzdür. Yurt dışı fuarları ve sanayi alanında yapılan gözlemler bölgemiz fındık üreticisi ve sanayicisi için ayrı bir önem arz etmektedir. Odalar ve Borsalar adına yürütülen yeşil pasaport tasarılarının önünü açan ve kolaylaştıran süreçler en çok sanayicilerimizin faydasına olacaktır. Başkanımızın da ifade ettiği gibi üretim sahamız Dünya ülkelerine oranla daha fazla, bu alanları genişletmeli tarıma, sanayiye ve dolayısıyla Türkiye ekonomisine hep birlikte kazandırmalıyız" dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
HAVALİMANINA ULAŞIMDA “BÜYÜKŞEHİR” DÖNEMİ

HAVALİMANINA ULAŞIMDA “BÜYÜKŞEHİR” DÖNEMİ

01-06-2024 - GÜNCEL

SASKİ’DEN CANİK’E YAĞMUR SUYU HATTI

SASKİ’DEN CANİK’E YAĞMUR SUYU HATTI

30-05-2024 - GÜNCEL