ÇARŞAMBA’YA OLİMPİK STANDARTLARDAKİ DEV YATIRIM “KANO MERKEZİ”

Sporun kenti Çarşamba’da, Çarşamba Belediyesince ilçeye kazandırılan olimpik standartlardaki Türkiye’nin ilk Durgunsu Kano Yarış Parkuru olma özelliğine sahip ‘Çarşamba Uluslararası Su Sporları Tesisi’ tamamlandığında birçok müsabakaya ev sahipliği yapacak.     

SPOR - 02-10-2023 15:02 1469 kez okundu.

ÇARŞAMBA’YA OLİMPİK STANDARTLARDAKİ DEV YATIRIM  “KANO MERKEZİ”

 

Çarşamba Belediyesi spora ve sporculara verdiği destek ve ilçeye kazandırdığı olimpik standartlardaki tesisler ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Olimpik standartlardaki Türkiye’de ilk olan Uluslararası Su Sporları Tesisinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Milli takım düzeyinde kano sporcuları da bulunan Çarşamba’da hayata geçirilen tesis ile yeni sporcuların da yetiştirilmesi hedefleniyor. 40 milyon değerindeki proje tamamlandığında Çarşamba, ulusal ve uluslararası birçok müsabakaya ev sahipliği yapabilecek. İlçeye Kano Sporcuları Eğitim Merkezi de kazandırdıklarının altını çizen Belediye Başkanı Halit Doğan, “Sporcularımızın konaklama, antrenman ve burs olanaklarını da sağlamış olacağız” dedi.

Türkiye’de ilk

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Ülkemizde ilk olma özelliğine sahip olimpik standartlardaki Çarşamba Uluslararası Su Sporları Tesisimizde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Merkezimizde; Kano Tesisleri Hakem ve Kayıkhane Binası da yer alıyor. Yaklaşık 40 milyon TL değerindeki bir yatırımı ilçemize kazandırmış oluyoruz. Antrenörlerimiz ve sporcularımız için her türlü olanak titizlikle düşünülerek hazırlandı. Buradaki parkur şu anda genişliği, mesafesi ve uzunluğu ile  Türkiye’de hiç olmayan, Avrupa standartlarında kano yarışmalarının yapılacağı bir parkur haline geldi. Bunu da kayıkhane binası ve hakem kulesi ile taçlandırdık. Seyirci tribünleri imalatına da başlanacak. Türkiye’de ilk olan merkezimiz sayesinde; Avrupa ülkelerinde yapılan Durgunsu Kano Yarışmalarının, aynısına ev sahipliğini yapacak bir şehir haline gelmiş oluyoruz” dedi.

Sporcu Eğitim Merkezi ile sporculara tam destek

Sporculara her türlü desteği vermeye devam ettiklerini belirten Başkan Doğan, “Çarşamba Belediyesi olarak spora ve sporcuya verdiğimiz destek artarak devam edecek. Türkiye’de herkesin bildiği, konuştuğu kano sporuyla ilgilenen tüm sporcuların geldiği bir merkez haline de gelmiş olacağız. İlçemizde kano sporuyla ilgilenen, Çarşamba Belediyespor Kulübü olarak desteklediğimiz gençlerimiz var. Bu manada hem Türkiye de hem dünyada yarışmalara katılan, dereceye giren sporcularımız var bu sayıyı da arttırmayı planlıyoruz. Bunun için şehir merkezinde bulunan Sporcu Eğitim Merkezinin de bitim aşamasındayız. Sporcu Eğitim Merkezimiz ile de Çarşamba merkeze uzak, köylerde yaşayan, her gün antrenmanlara gelmekte zorlanan arkadaşlarımızı ağırlamış olacağız. Sporcularımız hem okula gidecekler hem devletten burs alacaklar hem de barınma ihtiyaçları orada karşılanmış olacak. Okul çıkışı burada antrenman yapabilecekleri bir ortam da oluşturmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

2024 yazında hizmete girmesi bekleniyor

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Tesisimiz sayesinde ülkemizin kano sporunda da dünyada söz sahibi olduğu günlere doğru gitmiş olacağız. Parkuru biz oluşturduk, binaları da Gençlik ve Spor Bakanlığımız yaptı. Emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum. Yaklaşık 40 milyon liralık bir harcama var burada. Bir taraftan Çarşamba’da istihdam, aş, iş derken bu yatırımları Çarşambalı hemşehrilerimizin imkânına sunarken; bir taraftan da onların çocuklarının burada kendilerini daha iyi yetiştirebilecekleri, geliştirebilecekleri yerleri de insanlarımızın hizmetine sunuyoruz. Çocuklarımız buralarda eğitim görsün, üniversitesinden spor kompleksine kadar her türlü imkâna kavuşsun arzu ediyoruz. Bu manada çok fazla sporcumuzun inşallah gelecek yaz bu merkezde kano yaptığı, ailelerin hafta sonu gelip onları izledikleri bir ortamı oluşturmuş olacağız. Buradaki parkurumuzun etrafını yürüyüş ve bisiklet yollarıyla örmüş olacağız. Burası gerçekten bir yaşam merkezi haline gelecek. Ülkemizde ilk olan tesisimiz; hemşehrilerimize, ülkemize, milletimize şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
TSYD Samsun Şube'den Vali Tavlı'ya ziyaret

TSYD Samsun Şube'den Vali Tavlı'ya ziyaret

18-04-2024 - SPOR

ÇARŞAMBASPOR FARKLI KAZANDI

ÇARŞAMBASPOR FARKLI KAZANDI

08-04-2024 - SPOR