KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 29-10-2023 16:20

ÇARŞAMBA’DA FERHAN ŞENSOY SANAT GALERİSİ AÇILDI

Çarşamba Belediyesi tarafından Çarşamba ilçesinde Ferhan Şensoy Sanat Galerisi’nin açılışı gerçekleştirildi.

ÇARŞAMBA’DA FERHAN ŞENSOY SANAT GALERİSİ AÇILDI

Ferhan Şensoy Sanat Galerisi’nin açılışında konuşan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Ferhan Şensoy ilçemiz adına önemli bir sanatçıydı ve adını inşallah burada her zaman yaşatacağız. Sanat galerimizi sürekli açık tutarak Çarşambalı hemşehrilerimize hizmet veren bir yer yapacağız. Cumhuriyet Bayramımızı tebrik ediyorum ve inşallah Cumhuriyetimizin yaşadığı nice güzel yıllar yaşanacaktır. Sanat galerimiz Çarşambamıza ve Çarşambalı hemşehrilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Başkan Doğan’ın ardından söz alan Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, “Bir milletin dili ve dininin yanında en önemli unsurlarından biri de kültür ve geleneklerdir. Maddi kültürümüze sahip çıkmak önem taşıyor. Sanat bir milletin en önemli can damarlarından birisidir. Bu nedenle Çarşamba için büyük önem taşıyan Ferhan Şensoy’u bir kez daha anıyor ve sanat galerisinin ilçeye hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek sanat galerisi gezilirken, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan ve Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim elemanlarına hediye takdimi yapılarak sanat galerisinde sergi gezildi.

Açılışa Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan’ın yanı sıra Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Barik Çiçek, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Mustafa Kemal Çelik, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nihat Soğuk, siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı.

AdminAdmin