EĞİTİM
Giriş Tarihi : 29-10-2023 16:16

ÇARŞAMBA’DA HALK KÜTÜPHANESİ AÇILDI

Türkiye’nin ilk geniş kapsamlı AVM içerisindeki kütüphanesi olan Çarşamba Halk Kütüphanesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

ÇARŞAMBA’DA HALK KÜTÜPHANESİ AÇILDI

Çarşamba’da Deltapark AVM içerisinde bulunan Çarşamba İlçe Halk Kütüphanesi’nin açılış programında konuşma yapan Samsun Kültür ve Turizm İl Müdürü Adnan İpekdal, “Bakanlığımız bundan 3-4 yıl önce alışveriş merkezleri içerisinde kütüphaneler açılması yönünde bir uygulama başlattı. Bununla birlikte bu büyüklükte ve bu kapsamda bir kütüphaneyi Türkiye’de ilk olarak Çarşamba’da açmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Bakanlığımız buraya 40 milyon liralık bir yatırım yaptı ve Çarşamba Kaymakamlığımız ile Çarşamba Belediyesi’nin verdiği destekte bizler için büyük önem taşıyor. Çarşamba Kaymakamımız Doç. Dr. Şükrü Yıldırım ve Çarşamba Belediye Başkanımı Halit Doğan’a da bu nedenle ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Kütüphaneler kişilerin hafızalarıdır. Bu kütüphanemizde inşallah okuyucu rekoru kıracaktır. Ben Çarşamba’ya hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

İpekdal’ın ardından söz alan Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Demir ise şunları söyledi:

Kütüphane kullanma bilinci azalmış bir millet olarak bilimden edebiyata, sanattan kültür dünyasına pek çok alanda kütüphane buluşma noktasıdır. Bizler kütüphaneleri durağan yapılar olarak görmüyoruz. Son 5 yılda 131 kütüphanenin daha açılması ile birlikte 2023 yılında Bakanlığımıza bağlı hizmet veren kütüphane sayısı bin 282 oldu. Bugün de Çarşamba ilçemizde İlçe Halk Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştiriyoruz. Çarşamba’ya ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun.”

‘Bizim gittiğimiz kütüphaneye çocuklarımızda gidiyordu’ diyen Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan ise, “Çarşambamızdaki kütüphanemizi farklı bir alana taşımakla alakalı hep bir hayalimiz vardı. İl Müdürümüzle bu konuyu istişare ettiğimizde Genel Müdürlüğümüzden gelen misafirlerimizle birlikte ilk konuşmamızda AVM içerisinde de kütüphane hayal ediyoruz dendiğinde onlara burayı gösterdik.

Pandemi döneminde tohumlarını ektiğimiz, bugün açılışını gerçekleştirmekten gerçekten büyük onur duyduğumuz kazanımı şehrimize hediye etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Çarşamba genç nüfusuyla önemli bir şehir ve önemli bir potansiyeli var. Gençlerimiz ve çocuklarımız ne kadar okursa şehrimiz o kadar büyür. Ben kütüphanemizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım ise şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin 100. yılını yaşıyoruz ve bu önemli günde kütüphanemizi açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gençlere böyle bir hizmet verebilmek bizler için büyük önem taşıyor. Bilgi güçtür ve bu bilgiyi burada elde edeceğiz. Çarşamba’ya geldiğim zaman Kaymakamlık binamızın bodrumunda kütüphanemiz hizmet veriyordu. Sağanak yağışlarda su basabilen bir mekandı. Şimdi burada modern ve çocuklarımız ile gençlerimize hizmet verebilecek çok güzel bir mekanı Çarşamba’ya kazandırıyoruz. İlçemize hayırlı uğurlu olsun.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesilerek İlçe Halk Kütüphanesi’nin açılışı gerçekleştirilerek kütüphane gezildi.

Açılışa Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Demir ve Samsun Kültür ve Turizm İl Müdürü Adnan İpekdal’ın yanı sıra Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Barik Çiçek, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Mustafa Kemal Çelik, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nihat Soğuk, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

AdminAdmin