GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-09-2022 13:31

Yılmaz; 60 Yıllık Hayalimiz Togg İle Gerçek Oluyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve TOGG Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Oda ve Borsa Başkanları ile Togg Bursa Gemlik Tesislerinde bir araya geldi.​

Yılmaz; 60 Yıllık Hayalimiz Togg İle Gerçek Oluyor

 

Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz’ın iştirak ettiği tesis ziyaretinde, Başkan Hisarcıklıoğlu, Oda ve Borsa Başkanlarına Türkiye’nin Otomobili Togg’un serüvenini ve geldiği noktayı aktardı.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg’un, otomobil sektöründe hayalleri gerçeğe kavuşturacağını ifade etti. Hisarcıklıoğlu, “TOBB 2017 Genel Kurulu’nda Türkiye’nin otomobil hayalini gerçekleştirmek için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve milletimize söz vermiştik. Bugün Oda ve Borsa Başkanlarımızla Gemlik Tesisini ziyaret ettik. 29 Ekim’de inşallah hayallerimizi gerçeğe kavuşturacağız” ifadelerinde bulundu.

Yerli ve Milli Otomobilimiz ile Hayaller Gerçek Olacak

Ziyarete katılan ÇTB Başkanı Kazım Yılmaz, “Oda ve borsa başkanlarımızın katılımıyla Gemlik'te Yerli ve milli otomobilimizin üretileceği Togg tesislerini inceleyerek bu heyecana ortak olduk. Borsamız ve üyelerimiz nezdinde, Milletimizin 60 yıllık hayali olan yerli otomobilimiz ile gurur duyuyoruz. Ülkemize hayırlı olsun. Başkanımıza emekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Togg’un Satış Tarihi Belli Oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, konuk olduğu radyo programında Togg’un 2023 mart ayında banttan indirilip, sertifikasyon sürecinin tamamlanmasının ardından satışlarının başlayacağını söyledi.

 

 

AdminAdmin